Beeld van verdygo vestiging

Over Verdygo

Verdygo is een technische ontwerpfilosofie die gebruik maakt van beproefde technologieën.

Verdygo is een technische ontwerpfilosofie die gebruik maakt van beproefde technologieën.

Verdygo is daarnaast technologie- en fabrikant onafhankelijk.

Verdygo is innovatief, modulair, gestandaardiseerd, bovengronds, flexibel, duurzaam en circulair.

De Verdygo-standaard is bedoeld voor, maar niet beperkt tot Nederlandse overheden en wordt inmiddels omarmd door diverse waterschappen en industriële partners. In de basis is het een set van afspraken en uitgangspunten hoe we techniek toepassen in onze ontwerpen. Verdygo ontwerpen besparen tijd in de ontwikkelfase, verkorten bouwtijd en bevorderen uitwisselbaarheid. Componenten kunnen off-site gerealiseerd en getest worden met een hoge mate van leveranciers onafhankelijkheid.

Samen blijven we deze standaard verder ontwikkelen en gebruiken we Verdygo als basis om nieuwe uitdagingen innovatief het hoofd te bieden.

Verdygo is het gedachtengoed van voormalig Waterschapsbedrijf Limburg en is ontstaan vanuit de vraag: “stel, er was niets en we mogen vrij denken. Zouden we dan hetzelfde doen? ”

De komende jaren krijgen we te maken met allerlei uitdagingen op het gebied van waterkwaliteit, klimaat, duurzaamheid en demografie. Gelukkig staat ook de wetenschap niet stil en komen er steeds meer innovaties op de markt waarmee we op deze uitdagingen kunnen inspelen.

Echter, onze traditionele (zuiverings)installaties zijn hier niet op ingericht. Deze robuuste bouwwerken zijn in de vorige eeuw gebouwd met de intentie om 40 tot 50 jaar mee te gaan; niet om mee te bewegen met veranderende omstandigheden. Het aanpassen van de installaties aan moderne maatstaven is uiterst tijdrovend en kostbaar. De uitdagingen van vandaag en morgen vragen dus om meer toekomstbestendige installaties.

Verdygo is een geregistreerde naam en kent meerdere patenten.

Beeld van verdygo vestiging

Over de community

De Community is een bundeling van een groeiend aantal Nederlandse Waterschappen. Het betreft een niet-vrijblijvend samenwerkingsverband met nationale standaardisatie als speerpunt. We zoeken actief de samenwerking op met het bedrijfsleven.

Opbouw van de Community:

De community kent een structurele samenwerking van veel verschillende vakdisciplines die in een beheer (VBT), en een adviesteam (VAT) samenwerken.

Het VBT en VAT, grijpen terug op de sturing van een Kernteam waarin ieder waterschap vertegenwoordigd is. Gezamenlijk wordt minimaal 2x per jaar aan de gezamenlijke directeuren van onze partners verantwoording afgelegd.

De community heeft tot doel om standaardisatie binnen de Nederlandse overheden, en de waterschappen specifiek, te laten groeien.

Standaardisering en innovatieve doorontwikkeling leggen de basis om de uitdagingen van onze nabije toekomst te tackelen.

Daarnaast biedt standaardisatie een handreiking aan bouwend Nederland om productie te kunnen stroomlijnen en op hun beurt weer meer waterschappen van modules te kunnen voorzien in kortere tijd.

Op dit moment geeft de Community geen opdrachten voor realisatie van Verdygo eindproducten. Samen met de markt zoeken we wel naar de meest geschikte manier van samenwerking want zonder elkaar gaat het niet lukken.

De Community levert en ondersteunt ontwerpen in diverse detailformaten (VO, DO, DO+ en UO) die tussen de aangesloten partners vrij ter beschikking staan. Realisatieprojecten zijn in de verantwoordelijkheid van de community-partners zelf.

Beeld van verdygo vestiging

Onze visie

Verdygo is een goed begin en het gestandaardiseerd concept heeft zich inmiddels bewezen. De community geeft extra kracht door schaalgrootte en toevoeging van unieke competenties.

Onze samenwerking en kennisdeling stuwt innovatieve oplossingen terwijl we circulariteit, duurzaamheid en uitwisselbaarheid verankeren met iedere volgende stap.

Echter, inmiddels is ook duidelijk dat nationale (bouw)opgaven niet meer realiseerbaar zijn als iedere partij zelf het wiel wil uitvinden, testen en vervolgens als unicaat wil aanbesteden.

Standaardisatie, trial and tested ontwerpen die waar mogelijk op voorhand (off the shelf) seriematig geproduceerd worden, gaan hier uitkomst bieden. Verdygo legt de basis voor die standaardisatie, de Community bewaakt deze en zorgt dat de standaard zich doorontwikkelt.

Daarnaast geven we bouwend Nederland een platform zodat we als sector verder komen. Partijen die gerealiseerde Verdygo units inzetten kunnen terugvallen op de community voor doorontwikkeling, (data)beheer, uitwisselen van kennis, specialisme maar ook de units zelf.

In de nabije toekomst delen we wellicht zelfs assetmanagement en onderhoudstaken.

Ons team

Alex
Alex
Veersma

Maintenance manager

Hoogheemraadschap van Rijnland

Pim
Pim
van der Sar

Strategisch Assetmanager

Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden

Olaf
Olaf
Durlinger

Product Manager Verdygo

Waterschap Limburg

Leen
Leen
Boltjes

Projectmanager Waterketen

Waterschap Rivierenland

Peter
Peter
van der Haven

Senior Assetregisseur Waterketen

Hoogheemraadschap van Rijnland

Eric
Eric
van der Zandt

Business developer circulaire economie

Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden

Maurice
Maurice
van Ginneken

Senior Projectleider bouwen

Patrick
Patrick
Blom

Opgavemanager Duurzaam Vernieuwen

Waterschap Vallei en Veluwe

Sef
Sef
Spee

Manager organisatieontwikkeling

Waterschap Limburg

COMMUNITY PARTNERS

Waterschap Brabantse Delta
Hoogheemraadschap Rijnland
Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden
Waterschap Vallei en Veluwe
Waterschap Limburg
Hoogheemraadschap van Rijnland
Waterschap Rivierenland